top of page

948

VLOEDSTROOM

HEINO

2024

LE CLERCQ PROJECTONTWIKKELING & VALK BOUWONTWIKKELING

11 WONINGEN

Op de voormalige locatie van een tuincentrum aan de Brinkweg in Heino worden 11 robuuste woningen rondom een groen erf gerealiseerd. Het ontwerp omvat een gevarieerde mix van woningtypen, waarbij de erftypologie zowel in stedenbouwkundige opstelling als in het uiterlijk consequent wordt doorgevoerd. De architectuur sluit aan bij het Sallands landschap, met een eigentijdse en stoere uitstraling, zonder historiserend te zijn.

De woningen vormen ensembles rond de groene ruimtes op het erf, waarbij eenheid in uitstraling en materialisatie is nagestreefd. De architectuur is ingetogen om een landschappelijke overgang te bewerkstelligen, met bijzondere accenten zoals pergola's bij woningen grenzend aan het park. Landelijke kenmerken, zoals overstekken en gootklossen, dragen bij aan de landelijke uitstraling. De zogenaamde brinkwoningen, als voorhuizen van het erf, onderscheiden zich met een volledig bakstenen ontwerp en abstracte detaillering.

In de Vloedstroom leef je samen met de natuur. Je wordt omgeven door bomen, singels, hagen en bloemrijk grasland. De inrichting is gericht op ontmoeten en verblijven, contact met je medebewoners en naar elkaar omzien.

Impressies: Virtual Dutchmen

bottom of page