top of page

1010

OOSTERHOF ZUID

VAASSEN

2025

LE CLERCQ PROJECTONTWIKKELING, NIKKELS PROJECTEN, BEMOG PROJEKTONTWIKKELING

21 WONINGEN, KOOP, SOCIALE KOOP, SOCIALE HUUR

I'M Architecten heeft de opdracht om 41 woningen te ontwerpen en uit te werken voor verschillende woningcategorieën in Zuid-Vaassen. De woningen variëren van sociale huur tot multifunctionele koopwoningen. Onze visie? Een landelijke opzet met hedendaagse invulling.

Gelegen in de landelijke wijk Oosterhof Zuid in Vaassen ontwierp I’M Architecten twee deelgebieden :

1. De woningen aan het centrale groen
De woningen hebben in hun kapvormen een landelijk uitgangspunt gehad. Daar is invulling aan gegeven door middel van aardse tinten en fraaie gevelelementen. Om de verbinding te maken met het centrale park is ervoor gekozen om een houten element toe te voegen aan de voorgevels. Dit uit zich in de vorm van een pergola of houten panelen. Verder is er door het toepassen van uitstekende koppelverbanden een repeterend element geïntroduceerd die de verschillende woonblokken aan elkaar koppelen.

2. Het Woonhof
Voor het woonhof is er gekozen voor meer uitdagende en uitgesproken architectuur. Hierdoor straalt het hofje een sterke, eigen identiteit uit. Dit is bewerkstelligd door op beeldbepalende plekken hedendaagse accenten te ontwerpen. Door het toepassen van een dieprode gebakken steen en rode dakpannen krijgt dit woonhof een sterk onderscheidend karakter ten opzichte van de rest van Oosterhof Zuid. Uitgesproken, en toch passend op de plek.

bottom of page