HOF VAN BAKER

2005

DEVENTER

NIKKELS PROJECTEN, RENTRE WONEN

APPARTEMENTEN EN WONINGEN

Inbreidingsplan Bakerterrein Deventer

De locatie ligt in een driehoekige wijkje, welke wordt begrens door twee spoorlijnen, bestaat uit kleine arbeiderswoningen uit het begin van de vorige eeuw. De locatie van het voormalig chemisch bedrijf beslaat ongeveer een derde van dit wijkje. Het plan gaat uit van een gesloten stadstuin welke aan twee zijden wordt ontsloten. Alle woningen/appartementen hebben de voordeur aan de stadstuin, In de tuin staat een glazen tuinhuis welke een verbinding maakt tussen appartementen en de grondgebonden woningen.

De tuin is de drager van het plan (referentie Nottinghill). In de tuin zijn twee heuvelachtige grondlichamen opgenomen. De langgerekte glooiing langs het ontsluitingspad van de woningen is om privacy te waarborgen van de bewoners.

De grondgebonden woningen (aan twee zijden) zijn met het dakterras ook georiënteerd op de stadstuin.

Het appartementengebouw is meer georiënteerd op de spoorlijn en het daar achter liggende park. Het gebouw manifesteert zich als een denderende trein met boven de hoofdtoegang een vooruit geschoven kop. Op deze “trein” zijn een viertal kijkers geplaatst die over het spoor richting park heen kijken.

| Bezoek Bergpoortstraat 59 7411 CL Deventer | Post Postbus 6050 7401 JB Deventer | Telefoon +31 (0) 570 613 291 |
  • Facebook - Black Circle