top of page

910

DE ERVEN BATHMEN

Bathmen

2024

Le Clercq Projectontwikkeling

22 GRONDGEBONDEN WONINGEN

De Bathmense Enk 3: 22 grondgebonden woningen verspreid over twee unieke erven.

I'M Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor De Bathmense Enk 3. Twee bijzondere nieuwe erven aan de Deventerweg. De zoektocht voor ons was hier een bouwtypolgie te ontwerpen die goed aansluit bij het Sallandse buitengebied maar toch een hedendaagse uitstraling kan hebben.

Belangrijke kenmerken:

•⁠ ⁠Klassieke hoofdvorm, hedendaagse invulling: De verhoogde goothoogte biedt ruimte voor gevelopeningen en zorgt voor variatie in kapvormen met afwijkende architectuur, kleuren en materialen op beide erven.

•⁠ ⁠Het accentueren van de archetypische kap: De pergola's dienen tevens buffer tussen privaat en collectief, en benadrukt de kapvorm op een fraaie wijze.

•⁠ ⁠Het collectieve erf: Gevestigd op aan een gemeenschappelijk erf en groene buitenruimte voor gezamenlijk gebruik stimuleren pergola’s de overgang tussen privaat en collectief.

•⁠ ⁠Kracht van het collectief: De erven richten zich op de kracht van collectiviteit en bevorderen ontmoetingen op het erf bestaande uit meerdere generaties.

•⁠ ⁠Groene uitstraling: Het ontwerp draagt bij aan een groene en levendige buurt en is een mooie invulling die past in het Sallandse buitengebied, aan de rand van het dorp.

Deze ontwikkeling staat voor meer dan alleen woningen; het creëert een gezellige, leefbare buurt waar bewoners elkaar kennen en ondersteunen. Een prachtige stap in de richting van een duurzame en sociale woonomgeving.

Het plan is ontwikkeld door Le Clercq Projectontwikkeling en wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf Nap B.V.

bottom of page