| Bezoek Bergpoortstraat 59 7411 CL Deventer | Post Postbus 6050 7401 JB Deventer | Telefoon +31 (0) 570 613 291 |
  • Facebook - Black Circle

1/8

GEMEENTEHUIS

DOETINCHEM

2011

DEVENTER

GEMEENTE DOETINCHEM

350m² NIEUWBOUW

6400m² RENOVATIE

Het bestaande pand is geen monument maar wel karakteristiek waarvan de identiteit is behouden en verstrekt met eigentijdse ingrepen. Hergebruik van de houten latten-plafonds op de trommel geeft karakter aan deze symbiose tussen bestaand en nieuw. 

Door de innovatie toepassing van een “omgekeerde klimaatgevel” krijgt dit gebouw een Groen Label voor zijn duurzaamheid. Dit is voor een bestaand pand als zeer goed aan te merken. De energielasten worden gehalveerd ten opzichte van het huidige gebruik. Middels bouwkundige ingrepen en afwerkingen is de daglicht rendement en beleving aanzienlijk verbeterd. Het aantal werkplekken is verdubbeld middels door een flexibel werkplekconcept. Inclusief een werkcafé, vergaderfaciliteiten en alle publieksdiensten. Het interieurconcept is als een modulaire “toolbox” ontworpen, hierdoor kunnen eenvoudig alle mogelijke veranderingen plaatsvinden, zonder bouwkundige en installatietechnische aanpassingen. 

 

Naast het ontwerpen van maatwerkmeubilair is ook de aankleding, projectmeubilair en sfeerverlichting door ons geadviseerd

 

Fotografie: Valerie Ardini